Welkom!

Zoevers is dé elektrische fietsen en scooter specialist in Nijmegen en omgeving. Wij nodigen U graag uit om een kijkje te nemen in onze showroom op de Griftdijk in Lent.

Griftdijk Zuid 137
6663 BE, Lent
Nederland

024-8200201
info@zoevers.nl


Tips voor het kiezen van de juiste elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Ze zijn er in alle vormen en maten, de een sneller en de ander mooier. Een elektrische fiets is best een investering, dus je wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Ben je op zoek naar een elektrische fiets die perfect bij jouw behoeften past, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder en kom erachter welke elektrische metgezel de beste keuze is voor jou.

Verschillende soorten modellen elektrische fietsen: Kies de fiets die bij jou past!

Bij de keuze van een elektrische fiets is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten modellen die er zijn. Net zoals bij normale fietsen, hebben ook elektrische fietsen verschillende uitvoeringen. Het is dus goed om te weten hoe je jouw elektrische fiets wilt gaan gebruiken. Als je het zat bent om iedere dag met wind tegen naar je werk te fietsen, kies dan voor een elektrische stadsfiets. Of ben je meer van de avontuurlijke ritten in de natuur. Dan is een elektrische sportfiets een passender model, met extra krachtige trapondersteuning en ruimte voor een bidonhouder. Maar zoek je juist een vervoermiddel voor het hele gezin? Dan kun je het beste kiezen voor een elektrische bakfiets. Zoek dus naar het model ebike dat het meest aansluit op jouw levensstijl. Toch liever helemaal niet meer trappen? Ook voor het kopen van een elektrische scooter ben je bij ons aan het juiste adres!

De accucapaciteit: Langdurige ritten of korte afstanden?

De accu is natuurlijk een enorm belangrijk onderdeel van je elektrische fiets en bepaalt in grote mate de actieradius en prestaties. Let dus bij het uitzoeken van je elektrische fiets op de accucapaciteit uitgedrukt in Wattuur (Wh). Een hogere capaciteit betekent doorgaans een langere actieradius (dus dat je verder kunt fietsen zonder opladen). Daarnaast is het verstandig om ook te kijken welk type accu bij je past, zoals de locatie van de plaatsing van de accu of de keuze voor een uitneembare accu of een die in je fiets vast zit.

Het onderhoud en de service van je elektrische fiets: Investeer in betrouwbaarheid

Let bij het kopen van een elektrische fiets goed op het onderhoud dat de fiets vergt en aan de beschikbare service mocht er iets mankeren aan je elektrische fiets. Kies daarom voor een betrouwbaar merk met goede klantenservice en ondersteuning. Bij Zoevers bieden wij diverse vormen van service aan. Zo kan je bij ons altijd een proefrit maken, werken we samen met een gerenommeerde verzekeraar en hebben wij een eigen werkplaats voor onderhoud en reparaties. Koop je elektrische fiets dus bij een betrouwbare partner voor toekomstige onderhoudsbehoeften!

Instapgemak: Comfortabel je elektrische fiets op

Voor veel fietsers is ook de instaphoogte van een elektrische fiets van belang. Sommige modellen bieden een extra lage instap, speciaal ontworpen voor mensen die moeite hebben met het op- en afstappen van hun fiets. Een comfortabele instap verhoogt het gemak van een ebike en vergroot de veiligheid, vooral bij het stoppen met de fiets. 

Maak je ritten compleet door te letten op gebruiksgemak en extra functies

Vergeet bij de aanschaf van jouw elektrische fiets vooral niet aan welke extra functies en accessoires die je fietservaring nog beter kunnen maken. De meeste elektrische fietsen zijn uitgerust met een verlichtingssysteem en diverse versnellingsniveaus, maar wat dacht je van een bagagedrager of een verstelbaar stuur? Kijk dus goed naar de opties die het beste passen bij jouw perfecte elektrische fiets.

Conclusie

Met bovenstaande tips en tricks zal je veel beter voorbereid op zoek kunnen gaan naar de elektrische fiets die voldoet aan jouw wensen. Overweeg het model, de capaciteit van de accu, de hoeveelheid onderhoud van je ebike en of de verkoper betrouwbaar is, denk na over het instapgemak en vergeet tenslotte niet om te overwegen welke extra’s jij op je elektrische fiets wilt hebben.