Welkom!

Zoevers is dé elektrische fietsen en scooter specialist in Nijmegen en omgeving. Wij nodigen U graag uit om een kijkje te nemen in onze showroom op de Griftdijk in Lent.

Griftdijk Zuid 137
6663 BE, Lent
Nederland

024-8200201
info@zoevers.nl


Voorkom diefstal van je elektrische fiets met deze handige tips en tricks!

Een onderwerp dat helaas veel aandacht vraagt tegenwoordig, is het voorkomen van diefstal van die kostbare elektrische fiets. Nu elektrische fietsen zo enorm populair zijn geworden, weten ook dieven ze sneller te herkennen en mee te nemen. Maar geen zorgen, we hebben een aantal slimme tips voor je om je dierbare elektrische metgezel veilig te houden. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dieven een stap voor kan blijven.

Tip 1: Koop een stevig slot

Investeer in een hoogwaardig slot met een ART keurmerk. Sloten met het ART keurmerk zijn goedgekeurd door onder andere de ANWB op veiligheid. Vrijwel alle verzekeraars eisen dat je bij het afsluiten van een diefstalverzekering voor je fiets een slot met het ART keurmerk gebruikt, dus check vooral even of jouw slot is gecertificeerd door ART.

Tip 2: Gebruik een tweede slot

Zet je elektrische tweewieler wanneer mogelijk altijd vast met een tweede ART-slot aan de ‘vaste wereld’. Denk bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal of een fietsenrek.

Tip 3: Zet je fiets op goed verlichte, en publieke plaatsen

Dieven werken doorgaans graag in het donker en uit het zicht van anderen. Parkeer je elektrische fiets daarom juist niet op deze plekken. Zoek een drukbezochte plek op of kijk of je ‘s avonds een goed verlichte plek kan vinden om je ebike neer te zetten. Dit maakt jouw fiets al minder interessant voor potentiële dieven.

 

Tip 4: Maak gebruik van een GPS-tracker

Overweeg om een GPS-tracker te installeren in je elektrische fiets. Mocht je fiets toch gestolen worden dan kan je op deze manier de locatie van je fiets nog traceren en kan je hem makkelijker terughalen. In sommige elektrische fietsen zit zo’n GPS-tracker al automatisch ingebouwd, maar je kan hem ook zelf installeren. Vervolgens kan met een app worden bijgehouden wanneer je elektrische fiets in beweging is.

 

Tip 5: Bewaar je accu apart van je fiets

Wanneer je de fiets ergens parkeert, is het verstandig om de accu uit de fiets te halen (als dit mogelijk is). De accu is een van de meest waardevolle onderdelen van je elektrische fiets, en dieven zijn daarom ook minder snel geneigd een elektrische fiets te stelen die dit onderdeel missen. Onze KNAAP bikes hebben bijvoorbeeld een uitneembare accu. Naast dat dit dus helpt tegen diefstal, betekent dit ook dat je de KNAAP accu op iedere plek kan opladen.

 

Tip 6: Wees voorzichtig met openbare fietsenrekken

Plaats je fiets niet zomaar in een openbaar fietsenrek zonder beveiliging. Ondanks dat drukbezochte plekken niet aantrekkelijk zijn voor dieven, kunnen ze aan de andere kant ook juist snel toeslaan op deze locaties omdat er veel afleiding is. Kies daarom eerder voor een beveiligde fietsenstalling met camera’s of met beveiligers. Deze kan je vinden in grotere steden en zijn vaak gratis. Of nog beter: Stal je fiets binnen wanneer je hier thuis de mogelijkheid voor hebt. Ook op je eigen (buiten)terrein kan je dure elektrische fiets namelijk meegenomen worden.

Conclusie

Met deze tips parkeer je je investering de volgende keer met een rustig gevoel. Wees dieven te slim af door een combinatie van gecertificeerde sloten, voorzorgsmaatregelen en slimme technologieën. Door deze kleine aanpassingen door te voeren zal je veel langer kunnen genieten van je geliefde ebike. 


Voor meer informatie over elektrische fietsen in het algemeen, of de voordelen van elektrisch fietsen, bekijk dan onze website en ontdek ons assortiment aan hoogwaardige elektrische fietsen.