LEASEFIETSEN

Zoevers biedt jou als inwoner van Nijmegen of omgeving de mogelijkheid om zakelijk of privé een elektrische fiets te leasen. Hiermee rijd je voor een vast bedrag per maand een zelf gekozen fiets uit ons aanbod. In de leaseprijs zijn alle kosten voor verzekering, onderhoud en reparaties inbegrepen. Een enorme zekerheid voor jou als gebruiker, zonder onverwachte kosten!

Zakelijk betaal je als werknemer maar enkele euro's per maand voor het leasen van een elektrische fiets.
Privé lease je al een fiets vanaf € 1,50 all-in per dag.

Voor meer informatie over het zakelijk of privé leasen van een fiets kun je altijd contact met ons opnemen!

Zoevers 2018.005 Nijmegen RU2.jpg

Zakelijke lease

Privé lease

Een elektrische fiets leasen via de zaak kost vanaf 2020 maar een paar euro per maand!


Vanaf 1 januari 2020 worden de regels voor een elektrische fiets van de zaak een stuk simpeler. Voor het privégebruik van een elektrische fiets wordt vanaf 1 januari 2020 7% bijtelling (dus 7% van de waarde van je fiets) gerekend. Een voorbeeld: e
en elektrische fiets van € 2.000 kost de werknemer dan tussen de € 4,33 en € 5,75 euro per maand, afhankelijk van het inkomen.

Huidige leaseregeling
De huidige leaseregeling kent een ingewikkelde regelgeving. Een kilometerregistratie is verplicht, waarbij moet worden bijgehouden hoeveel kilometer er privé wordt gefietst. Reparatie- en onderhoudskosten mogen hier weer vanaf getrokken worden. Door deze administratielasten kiezen weinig werknemers voor een leasefiets.

Vanaf 2020: elektrische fiets leasen met 7% bijtelling
Het zakelijk leasen van een elektrische fiets wordt vanaf 2020 een stuk interessanter. Voor een leasefiets wordt vanaf 1 januari 2020 nog maar 7% bijtelling betaald. Hierdoor kost een elektrische fiets, afhankelijk van het inkomen, voor de werknemer nog maar enkele euro's per maand.
Het doel van deze nieuwe regeling is versimpeling van de regeling en maakt een eind aan de administratieve rompslomp. Het privégebruik van een elektrische fiets krijgt hiermee dezelfde status als een auto.

Waarom zou ik zakelijk een fiets leasen?


Spreiding van kosten
Bij het leasen van een elektrische fiets, hoef je niet in één keer het gehele aankoopbedrag te betalen. Je betaalt een klein bedrag per maand en kunt zo toch elke dag genieten van de voordelen van een nieuwe elektrische fiets.

Duurdere fietsen komen binnen handbereik
Met een leaseregeling is een elektrische fiets financieel aantrekkelijker voor werknemers. De werkgever stimuleert dat mensen gaan fietsen naar het werk. Duurdere fietsen, zoals elektrische fietsen, zijn dan voor meer mensen binnen handbereik. En dat betekent dat fietsen ook interessant wordt voor mensen die verder van het werk wonen, bijvoorbeeld op 10 of 20 kilometer.

Alternatief voor de leaseauto
Een (elektrische) leasefiets is ideaal als alternatief voor de leaseauto. Bijvoorbeeld voor mensen die geen leaseauto willen omdat ze die niet kwijt kunnen in de stad. Ook is een fiets natuurlijk duurzamer én gezonder.

Gemak
Met een leaseregeling koop je service en gemak. Het is de makkelijkste manier om als medewerker een elektrische fiets te kunnen rijden. Zoevers zorgt er namelijk voor dat zowel de werkgever als de werknemer zich nergens druk over hoeven te maken. Of het nu gaat om het onderhoud, de verzekering, de schadeafhandeling of pech onderweg; alles wordt door Zoevers geregeld. 

 

Voor de werkgever


Je kunt je werknemers een zakelijke leasefiets aanbieden op basis van een operationele leaseconstructie. De werknemer zoekt zelf een elektrische fiets uit bij Zoevers.

Operationele lease bestaat uit:

 • Afschrijving en rente
 • Onderhoud, reparatie en banden
 • Verzekering tegen diefstal en schade
 • Pechhulp


Hoe werkt het?

 • Per fiets sluit je als werkgever een overeenkomst af. Hierin leggen we afspraken vast met betrekking tot het gebruik van de leasefiets.
 • Je houdt maandelijks (gedeeltelijke) kosten van de leasefiets in op het salaris van de medewerker, of je compenseert deze met de reiskostenvergoeding.
 • Je betaalt maandelijks het leasebedrag aan Zoevers en bent daarmee gegarandeerd van zorgeloos elektrisch fietsen.


Wettelijke regelingen

 • Per 1 januari 2020 geldt voor het privégebruik van de leasefiets een vaste bijtelling. De bijtelling voor een leasefiets is per januari 2020, 7% van de waarde van de fiets. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om voor een leasefiets te kiezen.


Voordelen als werkgever

 • Zorg voor meer gezonde kilometers en vitale werknemers
 • Stimuleer fietsen door bij te dragen in de leasekosten
 • Maak een goede fiets bereikbaar voor een vast laag maandbedrag
 • Maak gebruik van fiscaalvriendelijke leasevarianten
 • Snel en eenvoudig geregeld
 • Zoevers regelt onderhoud, reparaties, verzekering en 24-uur pechdienst

Met een Zoevers privé leasefiets kom je fris en snel op je bestemming aan!


Het kopen van een elektrische fiets of speed-pedelec is een forse investering. Maar als je een elektrische fiets least betaal je maar een paar tientjes per maand en fiets je toch elke dag zorgeloos en zonder onderhoudskosten naar je bestemming. De fiets die je kiest is volledig uitgerust zoals je wilt én met volledig onderhoud, reparatie, ANWB fietsverzekering en pechhulp.

 • Elk type fiets uit ons aanbod is te leasen
 • Geen hoge aanschafkosten
 • De leaseprijs is inclusief onderhoud en reparatie, verzekering tegen diefstal en schade, pechhulp
 • Je leaset de fiets voor 36 maanden
 • Alles inclusief dus nooit meer onverwachte kosten
 • Overname van de fiets na het einde van de leaseperiode is mogelijk

Je kunt al onze elektrische fietsen leasen. De leaseprijs verschilt per model fiets en is exclusief een aanbetaling van 10% van de advies-verkoopprijs. Je vindt alle modellen en leaseprijzen bij de betreffende productpagina's, op de pagina 'elektrische fietsen'.